4 Μαΐ 2012

Ο Έβρος ας δώσει το μήνυμα ότι η απαξίωση του τόπου άλλο δεν περνάει...


Λίγες ώρες πριν όλοι μας κληθούμε να σταθούμε μπροστά από τις κάλπες, ώστε να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα… Λίγες ώρες μόνο πριν από την νέα Ελλάδα. 

Μια Ελλάδα που αλλάζει ραγδαία… 

Μια Ελλάδα που πονά, που ζητά ανάπτυξη και ευκαιρίες Με πολίτες που ανησυχούν… 


Με πολίτες που βλέπουν το εισόδημα και τη ζωή τους να αλλάζει… 

Που χάνουν δουλειά και ελπίδα… 

Που διεκδικούν μια καλύτερη μέρα αύριο.

Οι εκλογές της Κυριακής είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία της Μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Είναι οι εκλογές αυτές όπου οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν έχοντας για πρώτη φορά ίσως απόλυτη γνώση. Απόλυτη γνώση για τα παιχνίδια που παίχτηκαν στις πλάτες του λαού, από τα δύο μεγάλα κόμματα. Από τις ευκαιρίες που χάθηκαν, από τα χρήματα που κατασπαταλήθηκαν και από τις λανθασμένες πολιτικές που εφαρμόστηκαν. Με αυτή τη γνώση, όλοι μας θα πρέπει να ψηφίσουμε. Αφού έχουμε δει προγράμματα, έχουμε ακούσει θέσεις, έχουμε αντιληφθεί ποιοι λένε απλά για να πουν και ποιοι πραγματικά θέλουν να προσφέρουν.

Η ψήφος του καθενός μας έχει αξία.. Πάντα είχε… Παλιά ίσως να την εξαργύρωναν κάποιοι σε βουλευτικά γραφεία. Σήμερα η λογική αυτή πρέπει να είναι πέρα από εμάς. Προτεραιότητα έχει η ίδια η Ελλάδα. Αλλά και όλοι εμείς. Τα σπίτια, τα νοικοκυριά, τα όνειρα τα δικά μας και των παιδιών του τόπου μας.

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οφείλουμε να συμμετέχουμε και όχι απλά να διαμορφώσουμε, το πλαίσιο ανάπτυξης της χώρας μας, αλλά να το υλοποιήσουμε. Ένα πλαίσιο ανάπτυξης με κέντρο τον άνθρωπο… Την ελληνική οικογένεια…

Στέκομαι σήμερα εδώ μπροστά σας, έχοντας απόλυτη συνείδηση της ευθύνης που με βαραίνει ως πολίτη πρώτα από όλα και ως υποψήφιο βουλευτή κατ επέκταση και σας ζητώ να με στηρίξετε.. Η απόφαση που πήρα πριν από μερικούς μήνες, παρά την κριτική που κάποιοι θα κάνουν άλλοι καλοπροαίρετα και άλλοι κακοπροαίρετα, ήταν μια απόφαση ζωής. Μια απόφαση που κανείς δεν λαμβάνει ελαφρά τη καρδία… 

Ειδικά δε αυτή την περίοδο… Βρίσκομαι στην πιο παραγωγική ηλικία της ζωής μου, έχοντας διάθεση να παλέψω για τον τόπο μου. Για έναν τόπο που πραγματικά αγαπώ και θέλω να δω να αναπτύσσεται. Έναν τόπο στερημένο από πολιτικές ανάπτυξης. Έναν τόπο ευλογημένο από το Θεό για τη φύση και τους ανθρώπους του.

Εμείς εδώ στον Έβρο, έχουμε μάθει στα δύσκολα. Και στα δύσκολα δε το βάζουμε κάτω. Διεκδικούμε και ριχνόμαστε σε μάχες, με στόχο να κερδίσουμε. Να κερδίσουμε σαν τόπος, σαν κοινωνίες, σαν άνθρωποι.

Και εγώ λοιπόν δεν το έβαλα κάτω. Στα δύσκολα αυτής της χώρας, επέλεξα να μη μείνω παρατηρητής και να ριχτώ στη μάχη. Όχι γιατί έχω να κερδίσω κάτι, αλλά γιατί στα αλήθεια θέλω να αγωνιστώ. Έχοντας κουραστεί να βλέπω επαγγελματίες πολιτικούς απλά να μου χτυπούν την πλάτη σε κάθε εκλογές και την επόμενη ημέρα να ξεχνούν όχι μόνο εμένα, αλλά και τον τόπο εκλογής τους, επέλεξα το δρόμο της έκθεσης και μπήκα εγώ στη διαδικασία να ζητήσω στήριξη από όλους εσάς. Δε χτυπώ την πλάτη κανενός, καθησυχαστικά… 

Δεν έχω μάθει άλλωστε στη ζωή μου να το κάνω… Όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ, με όση δυνατή φωνή μπορώ να βγάλω, λέω ότι θέλω να βοηθήσω τον τόπο και τους ανθρώπους του. Έχω δύναμη, έχω πολύ διάθεση θέλω τη δική σας στήριξη! 

Δώστε στη φωνή σας δύναμη. Δώστε στην ψήφο σας αξία. Ελάτε να διεκδικήσουμε μαζί αυτό που άλλοι μας έχουν στερήσει. Ο Έβρος ας δώσει το μήνυμα ότι η απαξίωση του τόπου άλλο δεν περνάει… Ας δώσει το μήνυμα ότι οι πολίτες στα αλήθεια έχουν κουραστεί… Ας δώσει το μήνυμα ότι κάτι αλλάζει… 

Ελάτε να αγωνιστούμε μαζί για τον τόπο μας. Ελάτε να κάνουμε ανατροπή στην πράξη… Όχι πια υποσχέσεις και κούφια λόγια… Όχι άλλες διαπιστώσεις… Επιτέλους πράξεις!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου