10 Απρ 2012

Είναι αδιανόητο να καταδικάζονται οι έλληνες αγρότες για να σωθούν τα δάνεια των κομμάτων

Η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Νίκη Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χθες υπερψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων η τροπολογία της ντροπής σχετικά με τη χρηματοδότηση με 30 εκατ. ευρώ των πολιτικών κομμάτων μέσω εκχώρησης επιχορηγήσεων έναντι των οφειλών τους από την Αγροτική Τράπεζα.


Αυτό, όπως εύστοχα ανέδειξε πρώτη η Δημοκρατική Συμμαχία, σημαίνει πρακτικά ότι η Αγροτική Τράπεζα χάνει με την επαύριον 15 εκατ. ευρώ, τα οποία βεβαίως θα κληθούν θα πληρώσουν μέσω υψηλότερων επιτοκίων και κατασχέσεων οι έλληνες αγρότες. Και αυτό συμβαίνει σε μια εποχή που οι ίδιοι δεινοπαθούν από την ανάλγητη πολιτική της Αγροτικής Τράπεζας και αδυνατούν ή καταβάλλουν προσπάθειες να βρουν τα απαιτούμενα χρήματα για να προμηθευτούν τους σπόρους και τα λιπάσματα για να σπείρουν.

Θέτουμε λοιπόν προ των ευθυνών τους τους βουλευτές των αγροτικών νομών που ψήφισαν την τροπολογία και καταδίκασαν τον έλληνα αγρότη.

Η Δημοκρατική Συμμαχία στηρίζει τον έλληνα αγρότη και, όπως προανήγγειλε η Πρόεδρος Ντόρα Μπακογιάννη, θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για να μπλοκάρει την εφαρμογή της απόφασης αυτής.

Είναι αδιανόητο ο μοναδικός τομέας από τον οποίο μπορεί να έρθει η ανάπτυξη στοχευμένα στη χώρα να καταδικάζεται για να σωθούν τα δάνεια των κομμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου